Een goede zakelijke portretfoto verdient zichzelf terug!

Tijdens een zakelijke portretfotoshoot ben ik nieuwsgierig naar jou als mens en doe ik mijn best om het beste in jou naar boven te halen. Daarom is een fotosessie voor mij ook pas geslaagd als jij jezelf in het eindresultaat herkent. Met andere woorden; ik laat graag zien, wie jij bent!

Plan jouw persoonlijke profielfotoshoot

BOEKEN

Hoe waardevol is een portretfoto?


Een goede portretfoto is waardevol. Je kan er de website van je bedrijf een persoonlijke uitstraling mee geven. De werknemers krijgen zo voor de buitenwereld een gezicht en worden daardoor een stuk toegankelijker. Ook kun je een krachtige profielfoto laten maken om je Social Media een extra touch te geven. Of wat dacht je van een verrassende groepsfoto als uniek relatiegeschenk?

Portretfotograaf Pieter Bax


Ik maak al jaren spraakmakende portretten. Hoe ik dat doe? Door goed te luisteren. Eerst stem ik met jou het doel van de zakelijke fotoshoot af en nemen we, afgestemd op jouw persoonlijke wensen, de verschillende mogelijkheden door. Als ervaren portretfotograaf weet ik daarom dat niet ik, maar wij samen de perfecte portretfoto gaan maken.
Als fotograaf heb ik ervaring met verschillende soorten opdrachten. Daardoor weet ik als geen ander dat elke setting om een andere aanpak vraagt. Komt het portret in een vakblad of is deze juist voor bij een persbericht bedoeld? Een jaarverslag vraagt om weer een andere werkwijze. Vooraf aan de shoot wordt dus nagedacht over het eindresultaat.
Een portret gaat verder dan het uiterlijk. Al zit je haar nog zo goed en draag je je mooiste outfit, als jij je niet ontspannen voelt, zal dit nooit het mooiste portret opleveren. Ik benader portretfotografie daarom altijd als een sociale aangelegenheid. Ik stel je gerust, neem de tijd en weet precies wanneer ik moet afdrukken.

Zakelijke portretfotografie & visagie


Voor het beste resultaat zet ik voor mijn zakelijke portretfotografie graag een visagist in. Passende make-up zorgt ervoor dat je persoonlijkheid beter uitkomt op de foto. De visagist geeft ook advies over het combineren van kleding en accessoires tot een mooi geheel. Zo weet je zeker dat de beste versie van jezelf wordt vastgelegd.

Nabewerking van de foto's


Zakelijke portretfotografie behoort naturel te blijven. Bij het nabewerken en retoucheren van de foto’s zorg ik er voor dat het eindresultaat geloofwaardig blijft. Ik houd niet van nep en vind dat elk gezicht en elke leeftijd zijn schoonheid kent. Door de foto’s na te bewerken ontvang je portretfoto’s die direct gepubliceerd kunnen worden. Je wilt toch niet wachten met het delen van zoiets moois?

 

Plan jouw persoonlijke profielfotoshoot

BOEKEN