Een vooruitziende concertfotograaf met passie


Als concert fotograaf weet ik dat concertfotografie meer is dan enkel een podium-act fotograferen. De kunst is om binnen de gegeven tijd de totaalbeleving vast te leggen. Dit betekent dat je als popfotograaf vooruit moet zien en de juiste keuzes moet maken. Een uitdaging die mij op het lijf geschreven is! Ik werk dan ook graag in opdracht van evenementenbureaus en concertorganisatoren.

Onderscheidende popfotograaf


Als popfotograaf onderscheid ik mij door tijdens mijn concertfotografie maximaal gefocust te blijven. In een popfoto tracht ik namelijk altijd ‘het moment’ te vangen. Daarvoor heb je een getraind en schep ook nodig voor hetgeen komen gaat.

Een concertfotograaf met passie


Als concertfotograaf is passie mijn drijvende kracht. Mijn handelsmerk is spectaculaire beelden schieten op festivals. Dat is hard werken maar het geeft ook ontzettend veel voldoening. Het voelt goed om daarbij het visueel verlengstuk van het DNA van een artiest te zijn.
De verantwoording dragen om niets te missen ligt mij wel. Aan de andere kant vind ik het net zo boeiend om intieme clubconcerten vast te leggen. De interactie tussen artiest en publiek verveelt mij namelijk nooit.

Concertfotografie is vooruitzien


Als concertfotograaf is het belangrijk dat je vooruit kijkt. Optredens zijn dynamisch, waardoor het belangrijk is dat je bij concertfotografie op tijd weet welke momenten je eruit moet pikken. Aan het begin van mijn carrière fotografeerde ik nog analoog. Doordat je foto’s toen nog niet meteen op de camera kon terugzien, heb ik écht leren kijken. Hierdoor mis ik vandaag de dag niets van de actie op het podium en in de zaal.